tiistai 13. toukokuuta 2014

Voitonpäivä 09.05

Viikonloppu meillä alkoikin jo torstaina koska perjantai oli voitonpäivä. Erittäin suuri juhla venäjällä. Torstai-illan vietimme rauhallisissa merkeissä istumalla iltaa muiden asuntolan asukkien kanssa. Perjantai-aamuna oli tarkoitus lähteä katsomaan paraatia parin tyypin kanssa, mutta se kuitenkin jäi. Näemmä venäläiset tuttavamme olivat nauttineet liiaksi alkoholia, itsehän olimme hereillä hyvissä ajoin. Meillä oli kuitenkin toinenkin suunnitelma illemmaksi kun työkaverimme oli pyytänyt meitä liittymään hänen ja vaimonsa seuraan.

Tapasimme heidät keskustassa jonkin jättimäisen kirkon edessä jonka nimi ei jäänyt tosin mieleen. Kävelimme kaupungilla ja vaihdoimme kuulumisia. Nikon eli siis työkaverimme vaimo on ollut opiskelemassa Imatralla joskus ja puhui hyvää englantia. Päätimme mennä vielä syömään ennen kuin voitonpäivän ilotulitus alkaa. Söimme pasta carbonaraa joka jäi kyllä mieleen, mutta huonolla tavalla. Syötyämme siirryimme kadulla vellovaan väkijoukkoon joka liikkui yhteen suuntaan joten sinne mekin lähdimme. Kaikki pakkautuivat risteykseen josta näki hyvin ilotulituksen. Ilotulituksen jälkeen koko järkyttävä määrä ihmisiä lähti kävelemään Nevskiitä pitkin tukkien sen kokonaan liikenteeltä ja mekin lähdimme kulkemaan mukana. Niko vaimoineen joutui lähtemään kotiin aikaisen herätyksen puoleen, mutta me suunnistimme baariin yksille olusille. Baari oli niin tupaten täynnä ja kello sen verran, että metro alkaa sulkeutumaan joten Jonin kanssa päätimme lähteä asuntolalle päin. Tino tosin jäi tapansa mukaan vielä pyörimään kaupungille.

 Juhlahumua
 Lisää juhlahumua
 Polliiseja!!!! Eivät ole muuten pysäyttäneet kertaakaan papereita kysyäkseen.


Lauantaina lähdimme Jonin kanssa pyörimään läheisen metroaseman ympäristöön koska siinäkin vieressä on kauppakeskus, ravintoloita, baareja yms yms. Painelimmekin heti johonkin ravintolaan nälissämme. Itse tilasin alkuruuaksi tiikerirapusalaatin ja pääruuaksi otimme bbq-pitsan. Molemmat ruokalajit olivat jokseenkin pettymyksiä, mutta tumma budweiser oli ihan ok. Lähdimme siitä sitten pyörimään vielä viereiseen kauppakeskukseen, mutta eipä sieltä juuri mitään löytynyt. Molemmilla oli tarvetta hieustenleikkuulle joten etsimme parturin ja saimme tukat leikattua sopuhintaa, itsellä kaljuksi 100ruplaa ja Jonilla normaali miesten hiustenleikkuu 300ruplaa. Jatkoimme matkaamme Kill Fish discount baariin jossa sitten naukkailimme muutamat oluet. Itse maistelin vodkaa energiajuomalla ja samaan hintaan sai tuplat toisin kuin suomessa. Hintaa sille taisi kertyä 260ruplaa eli semmoisen 5-6e joten ei se baarissa juominen täälläkään ilmaista ole. Kaupoissa olut sitten maksaa 30-50ruplaa ja vodka 200-300ruplaa 0,5l pullo jos se nyt edes ketään sattuu kiinnostamaan. Paikalliset sanovat sellaisesta juomasekoituksesta kuin jaguar, että se rikkoo sisuskalut eikä sitä oikein kovin monet täällä siitä syystä juo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti