keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Hieman itsestäni ja vaihtoon lähdöstä Pietariin

Olen 23-vuotias mies lähdössä vaihtoon Pietariin. Aloitin opinnot 2013 syyskuussa ravintola-alalla aikuispuolella ja tarkoituksena olisi valmistua ravintola-kokiksi. Jokseenkin erilainen ala kuin LVI-ala jolla aiemmin toimin muutaman vuoden ajan. Olin jo oikeastaan yläasteelta lähtien suunnitellut ravintola-alalle itseni, mutta päädyinkin siitä huolimatta LVI-alalle ihan vain useamman vuoden jälkeen todetakseni ettei se ole minun alaani.

Pietariin vaihtoon lähtö oli oikeastaan melkolailla niitä paljon puhuttuja hep-ideoita. Pietariin ei oikein ollut halukkaita lähtijöitä joten kaikilta luokilta kyseltiin sitten erikseen halukkaita lähtijöitä ja siitä se idea sitten lähti. Muutenkin kun tälläinen tilaisuus tulee eteen niin eihän sitä voi missata. Varsinkaan kun en ole juurikaan ulkomailla matkustanut jos nyt ei Tallinnan ja Tukholman laivoja lasketa.

Menen vaihtoon siis 22.04.-14 pietarin keskustassa sijaitsevaan kansainväliseen Ambassador hotelliin ( http://www.ambassador-hotel.ru/fi/ ) kuukaudeksi. Toimin ravintolan keittiössä ja todennäköisesti tulen tekemään lähinnä esivalmisteita, tiskaamaan, siivoilemaan yms mikä kuuluu työnkuvaan. Annoksia tuskin siellä pääsee nostamaan koska erittäin tasokas ravintola ja tarkka hierarkia venäläisessä keittiössä. Mielenkiinnolla odotan päästä tutustumaan venäläiseen ravintola-alan kulttuuriin ja toimintatapoihin. Sen verran kuitenkin tiedossa, että henkilöstöä yleensä keittiössä enemmän kuin suomalaisessa vastaavassa ja hierarkia tosiaan erilainen kuin täällä meillä.

Kuvia alkaa tulemaan sitten kun saan kameran liitettyä tähän ikivanhaan koneeseen. Nautinnollisia lukuhetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti